Даниел Лорер: Доказали сме, че не ни е страх

Снимка: БГНЕС

В изказването си пред БНР той застъпи различни теми

Българското общество беше оставено буквално да умира, изгубихме над 20 хиляди наши съграждани с ковид-епидемията, а това можеше да бъде избегнато. Можеше и ползата от ваксините да бъде обясна по-добре. Броят жертвите у нас е от мащабите на световна война.

Това каза пред БНР Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Обществото ни не е готово за въвеждане на задължителна ваксинация, ще действаме с активно обяснение на ползите от ваксинацията. Българите са една от най-болните нации в Европа по заболеваемост от проблеми, които са могли да бъдат избегнати. Смъртността в страната е на второ място в света, това са фрапиращи данни, губим и малкото наши сънародници, които са необходими тук, за да извадим България от това блато.

Министърът на здравеопазването на първо място трябва да е силен, да има емпатия, да дава добри идеи, у нас все още има изключителни специалисти, които ги е грижа за страната, допълни Лорер.

В макроикономически план България е стабилна, няма проблем да се взима дългове. Ако се спрат кражбите и течовете, нашият бюджет всъщност е много добър. Много от тези кражби са направени изцяло законно - това е много тъжно. Затова е важно КПКОНПИ да има нов състав.

Българските регулатори като цяло не функционират добре, те не контролират дейностите в държавата, и КЕВР е само един от тези примери. Поради изтеклите мандати на ръководството на комисията те ще бъдат сменени, и регулаторът ще заработи в полза на гражданите, закани се Лорер.

Всички коалиционни партньори са заявили ясно желание да участват в управлението, всеки един от тях има определени теми, за които работят от години, и затова ни се струва редно те да управляват тези части от портфолиото на МС.

Служебното правителство вече премина стереотипа за правителство, то излезе в по-широка функция за разкриване на корупция, но и за предлагане на бюджет - това е отговорен акт и са длъжни да подготвят страната за следващия период, допълви Лорер./БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK