Циганин от Гоце Делчев укривал международно издирвания "Лексус" в крайградски гараж

Снимка: Lexus-int.com, архив

Продължава съвместната работа на антимафиотите от ОДМВР-Благоевград и международните институции, които установяват дали издирваният луксозен автомобил "Лексус", който преди дни бе открит в Гоце Делчев, е предмет на престъпна дейност на лица от региона и страната, участващи в международен канал за кражби на леки автомобили от висок клас.

След двудневна спецакция служители на полицейската дирекция в Благоевград откриха обявения за международно издирване "Лексус" заключен в гараж извън града. 

В хода на последвалото разследване е станало известно, че лукс возилото първоначално е било заложено в автокъща край Гоце Делчев, намираща се на пътя за село Гърмен, научи ИНФОМРЕЖА.

Представилият се за собственик А. Вачев от ромския квартал в града заявил на собствениците на автокъщата, че го е купил на лизинг от Австрия, но му се наложило спешно да го продаде. 

След като се разбрало, че автомобилът е в европейския списък за издирване, Вачев го заключил в нает от него гараж извън Гоце Делев. Негови съседи коментираха, че той дори нямал документи за правоуправление и напоследък няколко пъти бил залавян да управлява по града луксозния "Лексус" без шофьорска книжка. 

Колата била забелязана преди по-малко от месец и в ромския квартал "Кремиковци" в Гърмен. 

По първоначални данни, стойността на откритото в Гоце Делчев издирвано возило е около 42 000 евро. Запознати, близки до А. Вачев, твърдят, че колата по документи била собственост на австрийка, която той успял да измами да подпише документи за преминаване на автомобила през границите. 

Месеци след като собственичката не получила договорената сума, сезирала властите в Австрия, които го обявили за международно издирване. 

Тази версия обаче също не изключва скъпият автомобил и неговата собственичка да са станали жертва на престъпна дейност на лица, съпричастни с международен канал за кражби на леки автомобили от висок клас. 

Читатели на ИНФОМРЕЖА съобщиха, А. Вачев се занимавал със сводничество на проститутки в чужбина, както и с измами на възрастни дами. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK