Приеха бюджета и бизнес плана на Асоциацията по ВиК в Благоевград за 2016 г.

Снимки: Областна администрация - Благоевград

Областният управител Бисер Михайлов, в качеството си на председател на Асоциацията по ВиК, проведе заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК, на което присъстваха като редовни членове представители на общините Благоевград, Гоце Делчев, Симитли, Банско, Разлог, Хаджидимово и Гърмен. 

На заседанието бе приет годишният отчет, бюджетът, както и бизнес планът на  Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от „ВиК“ ЕООД, гр. Благоевград за 2016 г.

Областният управител и представителите на общините обсъдиха също и предстоящото подписване на договор с действащия ВиК оператор и изразиха готовност това да се случи през месец април.

Поставен бе основен акцент върху необходимостта от включването на общините, които не са членове на Асоциацията към настоящия момент, а главното условие за кандидатстване за европейско финансиране е асоциацията в обособената територия да бъде консолидирана, т.е. на територията на дадена област да има само един действащ ВиК оператор.

Всички редовни членове се обединиха около общото мнение, че е крайно необходимо всички общини на територията на областта да се включат в Асоциацията, за да имат възможност да кандидатстват за финансиране във ВиК инфраструктурата през настоящия програмен период. 

По покана на Бисер Михайлов, на заседанието присъстваха и представители на общините Петрич и Сандански, които принципно не членуват в Асоциацията, но изявиха желание да участват и да се включат в нея.

На заседанието се взе решение да бъдат проведени срещи по места, на които допълнително да бъде разяснена политиката във ВиК сектора. На срещата не присъстваха представители на общините Якоруда, Белица, Струмяни и Сатовча.

 

КОМЕНТАРИ

Вили15:05 - 03.03.2016
Парите на стария Кенеди които дава на депутатите и в централата на Герб за директоркото място и за дипломите на снахата Росица Димитрова трябва да се върнат .Ще се върнат друг път.Господ ще ги накаже така както прецени ,защото това са мръсни пари и откраднати пари от народа!!!!
плетена08:48 - 01.03.2016
Вие сте незаконна организация за кражба на пари от касата на вик
дряново20:50 - 29.02.2016
ГЕРБ откраднаха всичко каквото ставаше за крадене и сега искат да откраднат и водата на хората. Хора осъзнайте се не им позволявайте.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK