Борисов за Габровски: Има пълна свобода

Снимка: Infomreja.bg

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Ние и нашите избиратели искаме да има редовно правителство. Затова, според мен, системните партии, които мислят за народа, трябва да опитат да съставят такова. Ние от ГЕРБ-СДС обмисляхме дали да не бламираме първия мандат, но тази сутрин окончателно решихме, че е по-добре да го приемем. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора, съобщава Nova телевизия.

„Тези, които не участват в разговори сега, няма как да очакват такова нещо и от нас впоследствие”, категоричен бе Борисов.

Той обясни и защо коалицията му се е спряла на кандидатурата на проф. Николай Габровски за премиер. „Той е умен, успял, критичен, патриот, човек с гражданска позиция. Разговорът ни с него беше само за това да му дадем мандат. Не само да вземе листа хартия от Президентстовто, а да проведе разговори с всички политически партии, да подбере експерти. Ако има нужда от помощ, нека я поиска. Ако не – има пълна свобода”, категоричен бе Борисов.

Според него в момента „политическата класа е в такава ситуация, че една по една партиите изпадат в изолация”.

„Ние вече две години сме претенциозни един към друг. България изглежда много зле отвън заради тази политическа криза, липсата на правителство”, коментира лидерът на ГЕРБ.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK