Благоевград отбеляза 134 години от Освобождението на България

снимки: Община Благоевград

Празничната програма на Община Благоевград събра стотици граждани пред паметния знак в Благоевград, за да отбележат Деня на националния празник. Началото на програмата бе изпълнено с възрожденски песни и рецитали, а в знак на признателност пред подвига на героите, цветя поднесоха главният секретар на Община Благоевград- София Янчева, областният управител Костадин Хаджигаев и заместникът му Бисер Михайлов, ученици, граждани и общественици.

Честването продължи с шествие до площад „Македония”,съпроводено с духова музика и революционерски песни, където протече тържествено вдигане на националния флаг в присъствието на кмета на Община Благоевград, Атанас Камбитов, подполковник Челенков- командир на поделение 26400 В Благоевград, Митрополит Натанаил и председателя на Общински съвет- Благоевград, Даниела Савеклиева. На фона на националния химн официалните гости положиха  цветя пред паметника на Гоце Делчев в знак на преклонение и почит.

Тържествената церемония по повод националния празник завърши с патриотично слово на Андраш Кончалиев, а панахида за загиналите в Освободителните сражения обслужи Митрополит Натанаил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK