ГЕРБ подреди изложба на икони за националния празник на България

снимки: ГЕРБ - Благоевград

По инициатива на Жени ГЕРБ и младежката организация на партията в партньорство с творческо сдружение „Македония арт”, в Изложбените зали беше открита изложба на икони по случай 3 март – Национален празник на Република България. 13 автори показаха 47 икони в експозиция под мотото „Вярата – пазител на българския дух”, а отец Андон Шавулев от православен храм „Въведение Богородично” разказа за църковните предания, описващи първите икони и тяхното значение за съхраняване на православната вяра.

„3 март е ден, в който да си припомним, че изпепеленият от 5-вековни пожари наш народ е запазил своята вяра и борчески дух въпреки жестокото робство. Това е най-светия ден в националната ни историческа хроника, в който трябва да почетем саможертвата на героите, дали живота си за освобождението на нашата България.”, заяви при откриването на изложбата председателката на Жени ГЕРБ Даниела Савеклиева.

Фрагменти от историческото слово на митрополит Климент Търновски прочетоха членове на младежката организация на ГЕРБ. Думите на митрополита „Да пазим Православието като очите си — това е най-висока и свещена длъжност на всеки честен българин” бяха младежкото послание към потомците на онези, които дадоха живота си за запазване вярата и свободата на българския народ.

Изложбата беше съпроводена и от благотворителен базар на мартеници, изработени от Младежи ГЕРБ и възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителска грижа. Със събраните средства ще бъдат закупени необходими за Дома санитарни материали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK