Бившият зам.-губернатор Сюлейман Арунов стана зам.-председател на Общинския съвет в Сатовча

Сюлейман Арунов /вляво с белия костюм/, снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg, архив

На редовно заседание на Общински съвет – Сатовча след тайно гласуване бе избран за заместник-председател парламентаристът от ДПС Сюлейман Арунов. Арунов е от с. Вълкосел и е един от първите членове на Движението за права и свободи в общината. Той бе един от заместниците на ексобластния управител Владимир Димитров по време на управлението на тройната коалиция.

„За Сюлейман Арунов гласуваха мнозинството от общинските съветници в представените в ОбС – Сатовча парламентарни групи, с което може да се каже, че вече отшумяват предизборните страсти и противоречия и започва консолидиране и желания местният законодателен орган да заработи в името на жителите на община Сатовча, които ни избраха“, коментира за ИНФОМРЕЖА председателят на Общинския съвет д-р Ивайло Моллов.

Длъжността на новоизбрания заместник-председател Сюлейман Арунов няма да е платена, неговото възнаграждение ще е като на всички останали съветници – по 50 лв. за присъствие на сесия и заседание на постоянна комисия, с което се формира месечно възнаграждение в размер на около 300 лв.

Председателят на парламента в Сатовча д-р Моллов обясни, че общинските съветници са приели с мнозинство и новия правилник за работа на Общинския съвет заедно с поправките в него. Новост е, че освен заместник-председател, законодателният орган ще има и свой юрист в лицето на адвокат Зоя Айвазова.

Шест ще са и постоянните комисии, които ще коват законите в Общинския съвет в Сатовча през следващите четири години. Избраните председатели на съответните комисии са: Насие Бошнакова, Нели Юрукова, д-р Радослав Кастаманов, д-р Кальонев. Бившият председател на Общинския съвет Елхан Кълков е оглавил комисията по териториално и селищно устройство, а кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ и директор на ДЛС „Дикчан“ Пламен Поюков - комисията по туризъм и горско стопанство.

 

КОМЕНТАРИ

77891016:56 - 13.11.2015
Браво за това , че сте избрали Ивайло ! Това е единственото правилно решение на общината
изберателка19:11 - 10.12.2011
Очакваното се случи,екипа на новия стар ИГРАЧ е готов! Вторият зам.кмет е от плетена г-н Елхан Кълков! Честито! На сатовчани моркова и най вече СОПАТА,като гласувате "грешно"!!! Предлагам общинския съвет да гласува провеждане на референдум за промяна на МЯСТОТО НА ОБЩИНСКИЯ ЦЕНТЪР ОТ САТОВЧА В КОЧАН,ПЛЕТЕНА,А НАЙ -ДОБРЕ ВЪВ ВЪЛКОСЕЛ!!! Поздрави г-н Мименов,ашколсун ЕФЕНДИ! Добре ги напазарува съветниците,нареди мозайката и сега е време за лапкане!
Избирател21:48 - 07.12.2011
Избрахме алчни за пари.Един от друг по-лакоми за пари,безсрамници.Всички ще се кланят на Арбен за да не изпуснат авантата.
КОС17:36 - 07.12.2011
Зайра за тва ли та избрахме пак да си на заплата при Арбен?!Искаме да ни увеличиш разценките за робската работа с панделките!

FACEBOOK