Бисер Михайлов свика Щаба за защита при бедствия, институциите готови за зимата

Снимки: Областна администрация - Благоевград

Под ръководството на областния управител Бисер Михайлов днес се проведе заседание на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и взаимодействие с Националния щаб във връзка с предстоящия зимен сезон 2016-2017 г. и Заповед № Р-148 от 10.10.2016 г. на министър-председателя Бойко Борисов. 

Целта на заседанието бе да осигури координация между институциите в провеждането на превантивни действия за осигуряване на нормално функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите на населението при усложнена зимна обстановка.

Всички регионални структури и ведомства, участващи в заседанието, представиха информация за създадената организация и готовността за действия в усложнена обстановка през зимата.

Отчетено бе, че всички планирани дейности се изпълняват в график. Предстоят планирани проверки от експерти на Областна администрация - Благоевград, Областна дирекция на МВР - Благоевград, Регионална дирекция ПБЗН, Областен отдел "Автомобилна администрация" и Областно пътно управление – Благоевград за състоянието на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на областта и готовността на опорните пунктове - специализираната техника за зимно почистване, инертни материали, сол и луга. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//