Бербатов: От БФС започнаха пак да привикват клубовете

Снимка: Lap.bg

Апелираме към клубовете да бъдат смели, заяви той

Рекордьорът по голове с националната фланелка и кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов алармира чрез Фейсбук страницата на своята платформа, че от ръководството на Централата повтарят порочните практики от навечерието на предишния конгрес.

Ето какво написа бившият голмайстор на Висшата лига:

"За съжаление, отново ставаме свидетели на унизително поведение от страна на ръководството на БФС.

След като на 11 януари 2022 г. в БФС бе внесена подписка от 280 клуба с желанието конгресът на футболния съюз, свикан за 18 март 2022 г., да бъде изборен, от БФС започнаха да привикват клубовете с искане да подписват отказ от декларациите си.

Същото отчаяно действие като преди няколко месеца, заради което ръководителите на БФС станаха клиенти на прокуратурата. Това получихме като информация от клубове, участвали в подписката. Секретарят на Зоналния съвет във Варна Пламен Хаджийски, шефът на Зоналния съвет в Хасково Митко Маринов и шефът на Зоналния съвет в Монтана Радой Христов са първите, които предупреждаваме. Спрете, господа.

Като цяло членовете на БФС твърдо отказват да удовлетворят желанията на нерегистрираното ръководство на футболния съюз. Явно притеснението и стресът от нов изборен конгрес отново подтиква някои хора да се връщат към старите си методи на работа и унизителни практики", смята Бербатов и продължава:

"Към нас отново се обръщат за помощ клубовете, показали смелост да изразят мнение и да упражнят правата си.

Явно от БФС смятат така да се опитат да бламират подписката, което за пореден път показва, че това ръководство е тежко болно и няма никакъв шанс да се поправи и промени. За пореден път с действията си тези хора погазват устава на БФС – подмолно и с една единствена цел – да се задържат в БФС колкото е възможно по-дълго. Ако не спре посегателството върху правата на клубовете, членове на БФС, сигурно отново ще се наложи намесата на полиция и прокуратура.

Апелираме към клубовете да бъдат смели и да не се поддават на внушения, заплахи или пък празни обещания. Да отстояват правата си, да покажат, че са силни и никога и на никого повече няма да позволят да ги унижава и употребява користно за нечии други, лични интереси. А интересът на действащото ръководство на БФС е пределно ясен на цялата футболна общественост – да остане на власт колкото може по-дълго, за да замита следи от действията си в последните години.

Интересът на клубовете и цялата футболна общественост обаче е друг – Промяна в БФС! И да се търси отговорност, както е по закон. Възмездие за нарушенията, за загубеното време и за състоянието на българския футбол, до което го доведе това ръководство на футболния съюз. Изграждането на модерна, ясно подредена организация, създаване и въвеждане на стратегия за развитието на футбола, връщането на футбола там, където му е мястото – на хората, за да носи радост и положителни емоции.

Твърдо стоим до клубовете, членове на БФС, и ще помагаме с всички законови средства". /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK