857 лица се ваксинираха във ВМА

Снимка: ВМА

Работно време на Ваксинационния център е от понеделник до петък: 8.30-16.00 часа

857 лица се ваксинираха през днешния ден във ВМА срещу коронавирусната инфекция.

От тях 740 са „първа доза”, като най-желана се оказа еднодозовата ваксина Janssen. 49 души си поставиха „трета” доза. Сред тях бе и обичаният актьор Любо Нейков, който заяви категоричната си подкрепа за науката и медиците.

Днес екипите на ВМА работиха с удължено работно време заради повишения интерес от страна на гражданите. За сравнение – в предходните седмици са поставяни средно по 200-250 дози дневно.

Работно време на Ваксинационния център е от понеделник до петък: 8.30-16.00 часа, без събота и неделя. Имунизацията се осъществяват с ваксините на Moderna, Pfizer/BioNTech, Janssen.

Не е необходимо предварително записване.

В дните от понеделник до четвъртък с предимство се ваксинират граждани над 60-годишна възраст, както и лица под 60 г., ако са диспансеризирани с исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания и онкологични заболявания или други по преценка на лекаря.

Сертификати за ваксинация срещу COVID-19 за граждани, имунизирани във ВМА, се получават на място, в зала №7, или по електронен път, след заявление на [email protected].

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK