4 рок банди огласиха Кресненското дефиле на първия фестивал „Рок на реката” край Симитли

снимки: Община Симитли

Петък и събота на входа на Кредненското дефиле, където са най-бързите и подгодящи води за рафтинг и каяк на Струма, Х-клуб осигури сцена за най-добрите рокаждии у нас. No FrameS, Q-Check, Подуене Блус Бенд и Sevi band свириха на първия „Рок на реката” край Симитли.

Организаторите от центъра за екстремни спортове „Х клуб” бяха осигурили чисто нова сцена, подслон, зареден бар, пълни кегове бира и прясна мръвка за скара. Отделно от това, чиста поляна за палатков лагер и достатъчно лодки за феновете на рока, които пожелаха и спускане по реката. И всичко това с вход свободен.

За да се случват нещата днес ни е нужно приятелско отношение, казва Станимир Станимиров- Чачи. Така се е случил атракционният парк край Струма- с приятелското отношение и градивното мислене на общинарите в Симитли. Така се случи и Рок феста- с добрата воля на приятеля на Чачи- емблемата на БГ-рока – Васко Кръпката.

„Приехме идеята на Чачи, а с неговата инициативност допълваме богатата празнична програма в община Симитли и с рок фестивал. Такъв си нямахме досега. А съм сигурен, че и „Рок на реката” ще стане традиция, както всичко, на което поставяме началото в нашата община”, коментира кметът на Симитли Апостол Апостолов.

„Патронът” на първия фест „Рок на реката” край Симитли- Васко Кръпката признава, че край реката рокът има различно звучене... защото и китарата, и китариста, и публиката са по-близо до природата, до водата, до въздуха... и съответно произвеждат и попиват рока с всички сетива. А пък времето на първия фест, макар и малко студеничко, Васко Кръпката оцени по достойнство. Защото водите на Струма сега са мътни, и в това имало символика, тъй като мътните води били много добре възпяти в блуса. В мътните води на Мисисипи е тръгнал блуса, а легендата на блуса- Макенли Морганфилд се кръстил Muddy Waters, в превод мътни води. 

Кучето на Васко Кръпката бе „фейсконтрол” на „Рок на реката”. Домашният любимец не допусна нито един чалгаджия да припари край рок сцената на брега на Струма.

Над 100-тина ценители на тръпката да се спускат с лодка по речните бързеи отплуваха в събота по течението в ритъма на рока. Нито No FrameS и Q-Check, нито Подуене Блус Бенд и Sevi band отказаха да свирят край бреговете на Струма на стартовата права на лодките в деня между първата и втората фестивална вечер.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK