3 години затвор за подсъдим, държал хероин с цел разпространение

Снимка: Infomreja.bg

Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок 3 години, при първоначален режим на изтърпяване „строг“ за подсъдимия Методи Р. Съдът призна 38- годишния кюстендилец за виновен в това, че на 09.07.2020 г. в гр.Кюстендил, ул.“Бузлуджа“, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите е държал, с цел разпространение високорисково наркотично вещество – „хероин“, с общо нето тегло 0.918 грама, на стойност 82.62 лева.

Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, след като последните му две наказания „лишаване от свобода“ са за идентични престъпления. Методи Р. излиза от затвора на 14.09.2019 година и извършва престъплението на 09.07.2020 г. Определението не подлежи на обжалване.

Окръжен съд – Кюстендил, потвърди взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Подписка“, както и наложената му в хода на съдебното производство мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на Република България. Определенията не подлежат на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK