Над 300 изпълнители от цялата страна представят таланта и труда си на „Пей сърце“

Снимки: Infomreja.bg

За 11-и пореден път в голямата зала на централното кюстендилско читалище „Братство 1869” бе даден старт на националния фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”. Почитателите на този жанр в рамките на събитието имат възможност да чуят оригинални интерпретации на старите български шлагери от 60-те и 70-те години на миналия век, които ни завладяват с красивите си мелодии и романтичните си чувства.

Фестивалът бе открит официално от Иван Андонов – председател на НЧ „Братство“, който приветства присъстващите с добре дошли в многовековен Кюстендил. „Пожелавам на всички наши гости приятни мигове, както на фестивала, така и в нашия град. Искам да пожелая ползотворна и обективна работа на почитаемото жури и разбира се успех на всички участници“, каза Иван Андонов.

Участниците се представят в четири раздела – индивидуални изпълнители, групи до 10 човека, групи над 10 човека и група за авторски песни. Тази година заявки за участие са подали над 300 изпълнители от цялата страна. Те ще бъдат оценявани от жури в състав: председател проф. Панайот Панайотов - музикант, преподавател в Нов български университет - София и Софийски университет „Св. Климент Охридски” и членове: Ивайло Драганов – режисьор, Бони Милчева – певица и водеща на телевизионно музикално предаване, Красимира Матуска – музикален педагог, Димитър Неделчев – музикален педагог и диригент, Лони Рьодигер – музиколог, Германия и Димитър Цветков – музикант и диригент, гр.Кюстендил.

Журито ще присъди първа, втора и трета награда в отделните раздели. Ще бъдат връчени и три специални награди в отделните категории. Всички състави и изпълнители в конкурса получават плакет и грамота за участие. „За мен е чест да бъда в Кюстендил. Кюстендил е бил и ще бъде културен център. Много се радвам, че и тази година всички са тук, има много участници. Надявам се журито да оцени по достойнство всички, които заслужават. Желая приятни мигове.“, каза в приветствието си проф. Панайот Панайотов.

Фестивалът се организира от читалище „Братство 1869” и община Кюстендил, под патронажа на кмета г-н Петър Паунов. Целта му е съхраняване и популяризиране на шлагерната и старата градска песен, възраждането и за нов живот и приобщаване на младите хора към нейната лиричност и красота.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK