Благоевград отбелязва тържествено 3 март

снимка: infomreja.bg, архив

Поредицата от събития, посветени на Освобождението на България, ще започнат на 3 март от 11:00 часа на „Паметен знак на Майор Орлински“ в градинката срещу централния вход на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград, където преди 137 години са посрещнати руските освободителни войски.

Ученици от Седмо СОУ „Кузман Шапкарев“ и НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще изнесат рецитал и ще изнесат музикална програма.

На паметната плоча ще се проведе ритуал по полагане венци и цветя в знак на признателност.

Тържествената програма ще продължи с шествие по ул. „Трети март“, което ще се състои от официалните лица на празника и Детски-юношески духов оркестър към ОДК – Благоевград.

Празничното шествие ще се пренесе на площад „Македония“, където от 11.30 часа ще започне церемонията по издигане на Националния флаг на Република България и панихида на загиналите в Освободителната война, както и полагане на венци и цветя в знак на признателност. Ученици от Природо-математическата гимназия „Акад. Сергей Корольов“ ще изнесат рецитал.

Програмата, посветена на 137 години от Освобождението на България ще продължи с обеден концерт на площад „Македония“. В него ще вземат участие състави към читалище „Никола Вапцаров – 1866“, Център по изкуствата, Общински младежки дом, Обединен детски комплекс и ученици от НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Финалният щрих на празничния ден ще бъде поставен с вечерен концерт, който ще започне в 17:00 часа на площад „Македония“. В него ще се включат Камерна опера – Благоевград, Биг Бенд – Благоевград и ансамбъл „Пирин“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK