Значителна облачност днес, на места ще превали

Снимка: Infomreja.bg

Нахлува студен въздух

Днес по преминаващия през страната студен атмосферен фронт, облачността ще е предимно значителна и на места ще превали: в Североизточна България, Предбалкана и в планините - слаб сняг, а в равнините - слаб дъжд. След обяд от запад валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен вятър от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. В Лудогорието има условия за снежни виелици. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 3°.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места ще превали сняг. По планинските проходи в Стара планина ще има снежни виелици. След обяд над масивите в Западна България облачността ще се разкъса. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра - около минус 7°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна и на места ще превали: по северното крайбрежие дъжд и сняг, а по южното - дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за декември - след обяд от запад ще започне да се повишава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 53 мин. и залязва в 16 ч. 55 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 2 мин. Луната в София залязва в 9 ч. и 05 мин. и изгрява в 17 ч. и 48 мин. Фаза: един ден след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK