Златното Гоше замина за Хърватска

Георги Гайдарджиев, снимка: infomreja.bg, архив

Pекордите продължават да вълнуват хората, а българите се отприщиха на тази тема в последните години. Преди години само гледахме по телевизията хората по света какви неща умеят, но в именитата книга на Гинес, която стана на 57 години, вече има и солидно българско присъствие.

Многократния световен шампион по канадска борба Георги Гайдарджиев също ще опита да влезе в книгата на рекордите “Гинес”. Той си е поставил за задача да стане човекът направил най-много набирания на една ръка за една минута. Опитът ще бъде направен на 5 октомври в Загреб, а Георги замина за Хърватска още днес.

Георги Гайдарджиев е само на 22 години, но вече има шест световни титли по канадска борба. Силата на Георги е в ръцете, а набиранията на лост са негова запазена марка. При успешен опит Георги Гайдарджиев ще бъде първият благоевградчанин намерил място в книгата на Гинес.

Георги обеща да посвети евунталния си успех на празника на града - 5 октомври, когато се навършват 100 години от освобождението на Пиринския край.

Можете да гледате на живо опита за поставяне на световен рекорд на Гинес - най-много набирания на една ръка за една минута, на 5 октомври от 19:45 българско време на следния линк:  http://tv.mojbuk.com/faq/nova-tv.html

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//