Здравният министър проверява случая "Даная"

Снимка: МЗ

Тя проведе среща в представители на фондацията

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева проведе среща с г-жа Ани Стоянова, г-жа Кремена Кунева от Фондация „Даная“ и адвокат Методи Лалов.

Целта на срещата бе да бъдат изслушани исканията на Фондацията.

По време на разговора министър Кондева обясни, че е запозната със случая „Даная“, както и с официално постъпилите в Министерството на здравеопазването документи от проверки на всички отговорни институции в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Предвид тази информация и констатираната липса на данни за извършено престъпление, както и предвид изтичащия мандат на изпълнителния директор, д-р Кондева обясни, че е предприела действие по отмяна заповедта за уволнение на д-р Валентин Димитров, с цел да осигури стабилност в най-голямата спешна болница у нас.

Министърът информира представителите на Фондация „Даная“, че на сайта на ведомството вече е публикуван конкурс за избор на членове на съвета на директорите на лечебното заведение.

Д-р Кондева запозна присъстващите и с постъпилото в МЗ на 23.04.2024 г. Постановление на Прокуратурата за отказ от образуване на наказателно производство срещу д-р Димитров по доклад на Звено „Вътрешен одит“ и доклад от проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция. Мотивът за отказа е липсата на данни за извършено от изпълнителния директор престъпление.

От Фондацията настояха министър Кондева да се запознае с входираните от тях при предишното ръководство на МЗ сигнали, за което тя пое ангажимент да бъде направено в разумен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//