Засилени проверки за спазване на ковид мерките започнаха в Шумен

Снимка: Infomreja.bg, архив

Съставени са 28 констативни протокола и един акт за установено административно нарушение

Засилени проверки за контрол по спазване на въведените от здравния министър противоепидемични мерки започнаха от снощи в Шумен.

Съвместни екипи от служители на РУ- Шумен, РЗИ, ОДБХ и община Шумен са проверили 14 питейни и увеселителни заведения. В заведенията проверяващите са следили дали има поставени дезинфектанти, дали масите са на нужното отстояние една от друга, както и дали персоналът работи с поставени предпазни маски.

Съставени са 28 констативни протокола и един акт за установено административно нарушение за обслужване на клиенти без маска.

Контролът във връзка с  продължаващото разпространение на Covid-19, появата на нови варианти на вируса, нарастване броя на заболелите и данни за ново интензивно разпространение на вируса ще продължи. 

Стриктното прилагане на мерките ще допринесе за забавяне на епидемичното разпространение на заболяването на територията на област Шумен, с което се цели намаляване на новорегистрираните случаи и на интензивността на епидемичния процес. 

На среща между институциите, организирана от областния управител Валентин Александров, е взето решение да се осъществява засилен контрол в рисковите заведения за спазване на физическа дистанция, недопускане до работните помещения на служители с прояви на остри респираторни заболявания, дезинфекция и носене на защитни маски за еднократна или многократна употреба на места, на които има струпвания на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK