Заря и десетки огньове за националния празник в Симитли

снимки: Община Симитли

Тържествена заря от връх Кръста в Пирин планина освети община Симитли навръх националния празник на България. От там огря и най-големият огън, символ на свободата и неугасващите български дух и гордост. Към свечеряване бе кулминацията на празничната програма на Община Симитли за най-българския празник - 3 март.

Кметът Апостол Апостолов и екипа му, политици, общественици и много граждани се включиха в тържественото шествие. Предвождани от мажоретния състав на града, под звуците на ученическия духов оркестър, признателни симитличани прекосиха града и положиха венци на паметника „Лъвчето” в двора на църквата в града.

Тържествената програма продължи на площад „Илинден”. „О, Шипка” прониза тишината край паметната плоча на героите освободители, през шпалир от мажоретки и 12 горящи факли преминаха всички, за да преклонят глава пред илинденци и да положат венец на признателност към делото им.

Малко преди 19.00 часа празнична заря освети небето над град Симитли. Тогава гръмнаха и фойерверките от връх Кръста в Пирин планина, където глашатаите застигат руската чета, за да съобщят новината за освобождението на България.

Празничен огън бе запален на площада в Симитли. Огньове горяха в дворовете на десетки къщи в град Симитли и общината.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK