В Разлог запалиха огъня на свободата за 3 март

снимки: Община Разлог

С едноминутно мълчание, поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски и тържествена заря-проверка жителите и гостите на Разлог почетоха националния празник на България. На 3-ти март българският трибагреник се развя пред стотици разложки къщи.

Инж. Красимир Герчев - кмет на Община Разлог, инж. Любен Татарски - народен представител в 41-во НС, д-р Мария Копанарова - председател на ОбС – Разлог, общински съветници, представители на политически партии и стотици  жители на Разлог се събраха на площад "Преображение", за да отдадат почит за загиналите за свободата на България.

С едноминутно мълчание и падане на колене в памет на родолюбивата саможертва на хиляди именни и безименни герои, дали живота си за свободата на България започна тържественото отбелязване на 134 годишнина от освобождението на България от турско робство.

Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на Васил Левски под звуците на духова музика.  В своето обръщение инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог  подчерта, че 2012 година е знакова за Разлог, тъй като на 24 октомври се навършват 100 години от освобождението на града.

Музикален поздрав към всички отправиха смесена група за градски фолклор „Гердан” при НЧ „15.09.1903-1909г.”, Разлог и възпитаници от клуба по народна музика към младежкия център в Разлог, с ръководител  Янко Неделчев, ансамбъл „Мехомия” танцува за всички присъстващи.

Тържественото отбелязване на Националния празник на България завърши с тържествената заря-проверка и запалване на Огъня на свободата, символ на мира, свободния дух и борбеността на хората.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK