Най-малко четирима души са загинали, а други 38 са ранени, когато експлозия разтърси оживената пешеходна улица "Истиклял" в центъра на Истанбул, според губернатора и разкази на свидетели, съобщи Ройтерс. 

Губернаторът на Истанбул Али Йерликая съобщи в неделя, че има загинали и ранени в резултат на експлозията на пешеходната улица "Истиклял" в центъра на мегаполиса на 200 метра от площад "Таксим". Информацията е разпространена от турските медии.

"Днес, около 16:20 (местно време, 15:20 българско време), избухна експлозия на улица "Истиклял" в нашия квартал Бейоглу. Има загинали и ранени. На мястото бяха изпратени екипи от полиция, лекари, пожарникари и Спешна помощ ", написа политикът на страницата си в "Туитър".

По-рано турският телевизионен канал TRT съобщи за пострадали. По думите му причината за инцидента засега не е известна.

CNN Türk съобщава, че най-малко 11 души са ранени при експлозията. Силите за сигурност евакуират хората от улиците, съседни на улица "Истиклял" в Истанбул.

По-късно бе съобщено, че на турските медии е забранено да разпространяват информация и снимки от мястото на инцидента.

На видео, разпространено в социалните медии се виждат няколко тела на земята, като се предполага, че поне някои от тях са смъртоносно ранени. Журналистическата група "Белингкат" съобщава, че преди експлозията е забелязана торба, в която се предполага, че се e намирал експлозива.

Министерството на външните работи съобщи, че засега няма данни за пострадали български граждани. /News.bg/