Задържаха за 72 часа Волен Сидеров

Волен Сидеров, снимка: Булфото

Волен Сидеров е задържан за 72 часа, съобщава Вести. Депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов дойдоха днес в сградата на Столичното следствие, където да им бъдат предявени обвинения във връзка със щурма на НАТФИЗ в нощта на изборите.

Сидеров е заявил пред следовател днес, че от този момент предприема безсрочна гладна стачка в знак на протест срещу това, което му се случва, обяви пред журналисти на излизане от сградата адвокатът му Явор Нотев.

Според него клиентът му е задържан незаконно и в противоречие с Конституцията, тъй като предявеното му днес обвинение е по-голямо като обем от това, заради което депутатският му имунитет бе свален. Нотев ще обжалва 72-часовото задържане.

Волен Сидеров е предаден на конвой, който трябва да осигури транспортирането му до следствения арест в Националната следствена служба.

Над 60 полицаи следят за реда пред сградата, където днес лидерът на националистите бе посрещнат от група симпатизанти, събрали се да заявят подкрепата си за него.

"Диктатурата на Борисов и Цацаров ще падне съвсем скоро. Те вече преляха чашата и под натиска на външни фактори. Съвсем скоро ще има геополитически земетръс и те ще загубят властта. Тогава ще дойде денят на възмездието", предрече Волен Сидеров на влизане. 

Обвинения на двамата депутати са за хулиганство. Срещу Сидеров има и още едно – за принуда, тъй като по свидетелски показания е извил ръцете на една от студентките в НАТФИЗ, с цел да й отнеме телефона, с който го е снимала. За това престъпление лидерът на "Атака" може да получи наказание от шест години лишаване от свобода.

Като обвиняем е привлечен и мъжът, ударил Волен Сидеров в изборната нощ. След ексцесиите в театралната академия, Народното събрание даде разрешение за задържането на двамата депутати, като те сами се отказаха от имунитета си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//