Задържаха шуменец, изработвал фалшиви документи за самоличност

Снимка: Infomreja.bg, архив

Случаят е предаден на прокуратурата

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към Областната дирекция на МВР в Шумен пресякоха незаконна дейност за изработване и разпространение на неистински документи за самоличност.

Работата по случая започнала след получен сигнал, че мъж от Шумен предлага изработване на неистински документи. В ранните вечерни часове в петък за проверка на главен Шумен-Силистра за проверка бил спрян водач на лек автомобил Опел „Мерива“ с шуменска регистрация.

Зад волана бил 58-годишен мъж от Шумен. Пътник в автомобила бил 59-годишен шуменец. При извършена проверка в него било намерено неистинско свидетелство за управление на моторно превозно средство, предназначено и на името на друг мъж.

При претърсване в две жилища в Шумен са намерени и иззети пластики, компютри, принтери и други вещи, които касая престъплението.

59-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Случаят е докладван на дежурен прокурор, работата по документиране на престъплението по чл. 308 ал. 2 от НК продължава под указания на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK