Задържаха мъж, влачил куче със скутер

Снимка: Infomreja.bg

Открити са и убити кучета, изхвърлени в чувал

Служители на РУ-Силистра, задържаха 59-годишен мъж, проявил жестокост към гръбначни животни, като противозаконно причинил смъртта им.

Разследването по случая е започнало на 22 януари след подаден сигнал на тел. 112 за мъж, влачещ с електрически скутер вързано с въже тяло на куче по главния път в близост до село Айдемир. 

При проведени незабавни оперативно-издирвателни действия полицейски служители са изяснили самоличността на мъжа, но той не е установен на адреса си в село Айдемир.

Междувременно във вечерните часове на същата дата зоозащитници са сигнализирали в полицията за открити в дере в местността Кълнежа трупове на едно възрастно куче, както и на други 8 малки животни, вързани в чувал.

На мястото е извършен оглед от дежурна оперативна група, труповете на животните са транспортирани за аутопсия.

Днес около 09:00 часа заподозреният като извършител мъж е задържан. Той е приведен в полицейския арест за срок до 24 часа. Изяснява се съпричастността на друг 44-годишен мъж по случая.

Образувано е досъдебно производство по чл. 325 б, ал.1 от НК, разследването продължава, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n