Задържаха главната архитектка на Садово с подкуп

Снимка: Infomreja.bg

Поискала 500 лв., за да извърши по-бързо и срочно административна процедура

Днес, 14 май 2021 г., Окръжна прокуратура – Пловдив, привлече като обвиняема М.Д., за това, че за времето от 14 април 2021 г. до 13 май 2021 г., в гр. Садово, обл. Пловдив, в качеството си на длъжностно лице – главен специалист „Архитектура и благоустройство“ при община Садово, е поискала и приела дар, за да извърши действия по служба  - да изготви необходимите документи за осъществяване на административна процедура по изменение на подробен устройствен план /ПУП/ - престъпление по чл. 301 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 14 април 2021 г., в гр. Садово, обл. Пловдив, обвиняемата М.Д. е поискала от другиго – пострадалия Л.Й., дар - парична сума в размер на 500 лева, като му е заявила, че сумата е нужна, за да извърши по-бързо и срочно административна процедура по подадена от него молба , а именно - да изготви необходимите документи за изменение на ПУП за урегулиран поземлен имот по плана на с. Чешнигирово, общ. Садово, обл. Пловдив. 

На 13 май 2021 г. М.Д. е приела паричната сума от 500 лева, като в момента на получаването й била задържана от полицейски служители в кабинета си в община Садово.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, са извършени процесуално – следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, предстои да бъдат назначени експертизи и др.

Обвиняемата М.Д. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

Разследването се извършва от разследващ полицай при отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР –Пловдив, и е в активна фаза.   

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2