Задържаха Ембака за кражба от полицията в Сандански

снимка: infomreja.bg, архив

34-годишният санданчанин Емил Първанов-Ембака е задържан след опит за кражба от РУП - Сандански. 

Групата на Ембака опитала да открадне цигари, иззети и съхранявани в служебно помещение в двора на полицията в Сандански.

Дръзкият опит за кражба е станал към 1.20 часа тази нощ. Три лица опитали да проникнат в гаражни помещения в двора на РУП - Сандански, където се съхраняват иззетите при акция преди дни 250 мастербокса цигари без бандерол. 

Предварително групата е заглушила GSM-сигнала, като по този начин искала да предотврати комуникацията между полицейските служители в РУП - Сандански.

Унищожена е и една охранителните камери разположена в близост до гаражните клетки.

При предприетите от дежурните полицейски служители заградителни мероприятия е задържан единият от извършителите – Емил Първанов. Ембака е от Сандански, но в момента е с адресна регистрация в гр. Банкя.

Арестуваният санданчанин е стар познайник на полицията. Има зад гърба си множество криминални прояви.

Ембака е един от приближените на подземния бос Васил Маникатов. Името му се свързва с групировките за разпространение на дрога и сводничество в Сандански. Той бе сред заподозрените за убийството на Георги Вранчев-Вранчо.

Дежурна оперативна група на РУП - Сандански е извършила незабавно оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал.1 от Наказателния кодекс.

За случая е уведомена Районната прокуратура в Сандански.

Полицейските служители продължават работата по издирването на останалите лица, съпричастни към опита за кражба.

В упавлението се привикват всички лица от криминалния контингент в района, за да се провери евентуалната им съпричастност към опита за обир. Не е изключено Ембака и компанията му да са истинските собственици на конфискуваните цигари, като по този начин са опитали да си върнат иззетата стока.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6