Забравеният вкус на истинската храна е тук

През последните няколко години концепцията за здравословен живот намира все повече последователи

Случвало ли Ви се е да хапнете парче баница и мигом да се пренесете някъде назад в годините, когато баба Ви точеше корите вкъщи, яйцата и сиренето бяха домашни, а ароматът на маслото – силен и незабравим? Рядко, нали? За съжаление, индиструализацията – по-специално в хранително-вкусовата промишленост, глобализацията и промяната в начина на живот като цяло ни дадоха много, но и ни отнеха също доста. Едно от нещата, които загубихме, е именно онзи истински вкус на натуралната храна, който пленява и омагьосва.

Хубавото е, че през последните няколко години концепцията за здравословен живот намира все повече последователи, а натуралната храна става все по-търсена. Био магазини, фермерски пазари, мандри и малки семейни колбасарници напоследък привличат все повече клиенти, търсещи автентичен вкус и качествени продукти. И ако някак успяваме да осигурим качествена храна за дома, то излезем ли на заведение, или тръгнем ли на път консумирането на вкусна и натурална храна става малко като игра на тото. А не уцелим ли шестицата, идва разочарованието.

Безспорно има места, където компромис с качеството на храната и продуктите не се допуска и откриете ли ги веднъж се връщате там отново и отново. Като оазиси сред пустинята от продукти със съмнително качество, те продължават да пазят автентичния вкус на натуралните продукти, аромата на подправките от бабиния долап и едно неописуемо усещане за наслада, каквото само истинската храна може да ти донесе. Едно такова място се намира в Благоевград и вече две години посреща гости от близо и далеч. Така че, ако наред с безупречно настаняване и уникално СПА искате да се насладите на забравения вкус на истинската храна, това е Вашето място.

Гурме хотел – това Ви очаква тук. За да гарантират качеството на храната и напитките, които сервират и за да носят те удоволствието, което гостите очакват, голяма част от продуктите, които ползват майстор-готвачите, са собствено производство. Тук храната е екологично чиста и вкусна и за да постигне това комплексът разполага със собствени ферма, мандра, колбасарки цех, пивоварна и пекарна.

Над 60 вида са продуктите, които собствениците на този хотел произвеждат сами – свинско, телешко, агнешко месо, птици и дивеч, малотрайни варени и варено – пушени колбаси от червени и бели меса, трайни сурово – сушени деликатеси от раздробени и нераздробени меса, мляко и млечни продукти, яйца, мед и пчелни продукти, сладка, конфитюри, горски чайове и билки… И за да е пълна картинката - занаятчийска бира, която ще удовлетвори и най-взискателните почитатели на тази напитка.

Това, което прави продуктите тук предпочитани и различни от останалите ферми, са специалните породи животни - крави, овце и кози. Овцете са от специалната испанска млечна порода Асаф. Козите са от френската порода Кафява алпийска коза. Кравите са от породата Нормандско говедо, внесени са от Франция и са гордостта на фермата. Те се отглеждат свободно и по всички хуманни правила, с натурална храна, която е и причината произвежданите продукти да са с вкус и аромат, които нямат аналог.

Животновъдната ферма на комплекса се намира в екологично чист район с подходящ микроклимат и фермерски традиции. Стопанството се намира в полите на Пирин в Кресненското дефиле. Както споменахме, кравите са единствени като порода в България. Млякото, което дават, е  с много високо съдържание на протеин, а съдържанието на калций е с до 10% повече от този в млякото на масовите породи крави. Едно от най-хубавите качества на млякото е това, че то е противоалергенно, което се дължи изцяло на състава му. Във Франция млякото от тази порода крави се използва изключително за производство на адаптирани млека и хумана.

Млечните продукти са произведени от пълномаслено мляко, така както е издоено от елитните животни. Тук не допускат разрушаване на структурата на млякото, която да възстановяват впоследствие с различни добавки, за да възвърнат първоначалния му вид. Качествата на добитото мляко и месо се следят в собствена мини лаборатория.

Месните продукти съдържат само истинско месо и натурални подправки, характерни за Пиринския регион. Концепцията на комплекса е да поднася напълно чиста храна, несъдържаща адитиви като оцветители, ароматизатори, консерванти, заместители и каквито и да е подобни добавки. Освен това, производството е изцяло ръчно. Затова парчетата сирене, кашкавал и суджук не винаги са с еднаква форма, но вкусът е автентичен – силен и плътен, наситен с удоволствие и вкус на една позабравена вече храна.

Истинската храна, която някога присъстваше на всяка трапеза в България, днес наричаме гурме. Хубавото обаче е, че има такива места, където тя се цени и произвежда и всеки може да ѝ се наслади.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK