За кои българи ще стискаме палци на Олимпиадата днес

снимка: sportni.bg

Отново голям брой българи ще се впуснат в състезанията на Олимпийските игри в Лондон днес. Наши сънародници ще има във волейбола, бадминтона, бокса, ветроходството и вдигането на тежести, пише sportni.bg.

Най-много - двама участници - ще имаме във ветроходството. Днес започва кампанията на Ирина Константинова и Йоан Колев. Те ще се състезават в клас RS-X. Състезанията в този спорт стартират днес от 14:00 часа.

Родните волейболисти пък излизат за втория си мач днес от груповата фаза във веолйбола. Те ще премерят сили срещу един от фаворитите - Полша. Двубоят е с начален час 13:30 часа.

Решаващ мач има и за Петя Неделчева в бадминтона. От 21:05 часа тя се изправя срещу индонезийката Адрианти Фирдасари. От този двубой зависи коя от двете ще се класира за осминафиналите в олимпийската надпревара.

Днес България започва участието си и в един от "традиционните" си спортове - вдигането на тежести. Милка Манева ще се състезава в категория до 63 кг.

Тя е в група "А" и ще започне да вдига около 17:30 часа българско време. Два часа преди това ще участват щангистите от група "Б".

Най-късно днес ще започне участието си боксьорът Александър Александров. Представителят ни в най-леката категория до 49 кг ще се изправи срещу Жулиано Фернандо Макина от Мозамбик.

Двамата ще спорят за влизане в осминафиналите на боксовата надпревара около 23:30 часа българско време. Определено нашият е смятан за фаворит в този двубой. /sportni.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK