„Възраждане“ поиска разформироване на военните бази на САЩ у нас

Снимка: БГНЕС

Партията настоява Херо Мустафа да даде обяснение заради РСМ

Лидерите на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и Цончо Ганев коментираха информацията от Държавния департамент на САЩ, че администрацията на Байдън не обмисля санкции срещу страната ни.

Двамата подчертаха, че исканите срещу България санкции по повод РСМ са от висшестоящи депутати в конгреса на САЩ. Тези хора, по думите на Костадинов, не били случайни и затова партията му настоява българският външен министър да извика на среща посланика на САЩ у нас и да поиска официално обяснение от Херо Мустафа по темата.

От "Възраждане" искат и спешно разформироване на всички военни бази с американско участие у нас и твърдо възразяват срещу строежа на нова база край Варна.

По повод протестите срещу зеления сертификат и срещата му с премиера и здравния министър, Костадин Костадинов каза, че днес е разговарял със здравния министър Асена Сербезова за хода на работата на работната група, която ще бъде сформирана по казуса с представители от кабинета и "Възраждане" .

Сербезова му е обяснила, че координацията на работната група, която ще работи на паритетен принцип, е възложена на Радка Аргирова. Срокът и за работа е до 2 февруари.

От "Възраждане" щели да изчакат да видят какви ще бъдат заключенията.

Изразиха обаче съжаление, че както винаги решението щяло да бъде политическо. Костадинов обясни, че казва "за съжаление", защото очевидно проблемът със ситуацията около налагането на ограничения не е медицински, а политически и както самата г-жа Сербезова си признала - налагането на зеления сертификат е общностен ангажимент.

Костадинов обаче вярва, че експертите и от едната, и от другата страна, ще бъдат достатъчно уважавани имена, за да могат да излязат с едно общо консолидирано решение в интерес на всички български граждани. Никой няма интерес от повече протести заяви още лидерът на "Възраждане". /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd