Времето остава ветровито, нахлува студен въздух

Снимка: БГНЕС

Жълт код за силен вятър в 10 области на страната

Днес облачността ще е променлива, често значителна. На изолирани места в източните и планинските райони ще превали слабо, дъжд и сняг. Ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух.

Жълт код за силен вятър е обявен в 10 области - Благоевград, Габрово, Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив и София-област.

Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°.

Над планините облачността ще е променлива, по високите и открити части - често значителна. На места по старопланинското било и в масивите от Западна България ще има валежи от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около минус 1°, на 2000 m - около минус 7°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. След обяд на изолирани места ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са между 5° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 47 мин. и залязва в 17 ч. и 31 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 44 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 34 мин. и изгрява в 18 ч. и 7 мин. Фаза на луната: един ден след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK