Водният ад в Бразилия взе 21 жертви

Снимка: 24 часа

Очакват се още наводнения

Проливните дъждове и бурните ветрове, причинени от циклон, причиниха смъртта на най-малко 21 души в Южна Бразилия, като се очакват още наводнения, съобщи Би Би Си.

Губернаторът на Рио Гранде до Сул заяви, че това е най-тежкото метеорологично бедствие в историята на щата.

Хиляди хора са били принудени да напуснат домовете си, съобщиха официални лица.

В Мукум, град с население от 5 000 души, се е наложило стотици да бъдат спасени от покривите на къщите си, след като 85% от града е бил наводнен, съобщават местните медии.

Президентът Луис Инасио Лула да Силва заяви, че федералното правителство е готово да помогне. "Където има проблем, федералното правителство ще бъде там, за да спаси хората от тези проблеми", каза той.

Едуардо Лейте, губернатор на Рио Гранде до Сул, съобщи на пресконференция, че в Мукум са открити още 15 тела, с което броят на загиналите е достигнал 21.

За по-малко от 24 часа в щата са паднали над 300 мм дъжд, което е предизвикало наводнения и свлачища, съобщиха официални лица.

"Все още има хора, които се водят за изчезнали. Броят на загиналите може да се увеличи. Град Мукум, какъвто го познавахме, вече не съществува", заяви кметът на Мукум Матеус Троян пред радио Гауча.

Спасителите използват хеликоптери, за да достигнат до откъснатите от наводненията райони. /VESTI/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK