ВМРО пита неврокопчани за монополите

снимки: ВМРО

ВМРО започна анкета с въпроси сред гражданите на Гоце Делчев по повод практиката през последната година в града да бъдат привличани големи вериги магазини за храни и китайски стоки на много ниска себестойност, които подбиват цените на пазара и по този начин унищожават дребния и среден бизнес на местните търговци и производители.

От ВМРО се надяват анкетата ясно да покаже на обществеността негативната страна и тенденции на този, друг вид монопол, който слага примката на местните производители и търговци.

Председателят на дружество ВМРО - Гоце Делчев Криси Попова се закани, че след като резултатът бъде анализиран, ще оповести данните и ще организира публичен дебат, на който ще се посочат виновните и ще се начертае път за излизане от тази задънена улица.

Преди повече от година поради финансовата невъзможност на хората, занимаващи се с търговия на дребно в града, да преместят своите сергии в огромната нова търговска сграда, собствениците на същата привлякоха търговци от Китай. Днес там се помещава „Чайна таун” - Китайския МОЛ. Стоките в него се продават на по-ниски цени поради възможността на фирмите от Китай да зареждат с директен внос.

Предварителните проучвания сред местните търговци показа, че продажбите им са намалели с до 30% през 2013 година точно по тази причина. Паралелно с това място в града намериха и цели 3 от най-големите търговски вериги за бяла техника, както и два магазина за хранителни стоки, също от големите вериги, които съсипват местните зеленчукови производства.

В тези магазини българският търговец и производител е дискриминиран по най-различни начини, като се започне с извънредни суми за рекламни кампании, драстични забавяния на плащанията, натиск за намаляване на цените и т.н.

От ВМРО зявиха, че остават огромни съмнения дали наистина е платен ДДС на част от вносните хранителни стоки там, откъдето идват, защото не могат да си обяснят тези така занижени цени по друг начин, освен с укриване на този данък.

 

снимки: ВМРО
снимки: ВМРО
снимки: ВМРО

КОМЕНТАРИ

БАРЕКОВ22:46 - 10.02.2014
НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ДА СЕ СЛЕЕМ С КРИСИ.ЩЕ ПОКАНЯ И ДЕЛЯН,ЗА ДА ДЕМОНСТРИРАМЕ ДВОЙНО УВАЖЕНИЕ КЪМ НАЦИОНАЛИЗМА Й.ЕВАЛА КРИСИ,МАШАЛА!
до gei01:27 - 10.02.2014
АТИЛА, 09/02/2014 - 20:22 Не Кръв а Руска Милиционерска СПЕРМА имаш Росене. Милиционера Човек ли е ? Колкото Руснака е Човек, толкова и Милиционера. Милиционерите и Руснаците са на едно и също Подчовешко Животинско ниво. Русия Без Цензура-Новия Кремълски проект финансиран от Путинската VTB Bank и нейния филиал в Задунайска Губерния КТБ, целящ да замени стария и провалил се Атака. Акционери в Корпоративна търговска банка са ОМАНСКИ ФОНД И РУСКАТА БАНКА-VTB Bank(75. 5% собственост на Българската Кочина Русия набедена за държава). Путинските Корпоративни КУРВИ от "Русия без Цензура" начело с на Дончо Каракачанов Копелето по известно като Агент ИВАН и Свинеградския Дудук по известен като Агент КАПУТ трябва да се Ликвидират и ще се Ликвидират. ЕДИН КАНЕДИН БОГЕДИН НАРОД-БЪЛГАРИ КАЗАХ !!!
до зебра00:53 - 10.02.2014
нещо си в грешка . Съветниците искаха да освободят от сергиите улицата и да ги пратят долу напазара а не каквато е сегашната цигания да не може кола да мине по тази улица в понеделник и петък. И я кажи умнико как ще влязат в търговския дом на Белянов тези сергии ти нещо май превърташ и се опитваш да ни заблуждаваш. А що се отнася до партия то Криси Попова има партия та Беляновзащо да няма та нали всички общински съветници са влецли тач чрезпартия някой даже и прездве три . Не заблуждавайте хората ,постигайте целите си по по почтен начин защото на лъжата и на демагогията краката са къси .
Ibraim22:38 - 09.02.2014
Ne obijdaite Kristinka tq gi pravi nai dobre

FACEBOOK

//