Владимир Миленков, кандидат на "Демократична България": Не сте карали електромобил? Елате на тест драйв на Полигона!

Два електромобила ще бъдат на разположение на всички, които имат желание да покарат

Кандидатът за народен представител от "Демократична България" Владимир Миленков организира тест драйв на електромобили на полигона в Благоевград.

Два електромобила ще бъдат на разположение на всички, които имат желание да покарат.

"ЕС си поставя за цел да премахне въглеродните емисии от транспортната система и подкрепя алтернативи на традиционните технологии за двигатели с вътрешно горене и горива. Електромобилите са само един пример. Някои политики насърчават развитието на възобновяемите горива и електроенергията, докато други са насочени към инфраструктурата, необходима за електромобилите — например пунктове за зареждане в цяла Европа", споделя Миленков, който е убеден, че колкото повече хора се запознаят с технологията, толкова по-бързо те ще се убедят в предимствата и.

Ще можете да тествате Nissan Leaf един от най-популярните и използвани електромобили на пазара. Автомобилът е продукт на десетгодишна работа в насока ЕПС от страна на Nissan. Какво обаче прави Leaf най-продавания електромобил в Европа.

Ще имате възможност да се качите и на Volkswagen e-Golf. Това е един изключително надежден електромобил. Представен като семеен хечбек, той толкова наподобява стандартния Golf, че човек лесно може да ги сбърка. Нека се запознаем с някои от по-интересните характеристики на това ЕПС.

"Почти всички страни стимулират използването на електромобили по някакъв начин, но сравнително малко са онези, които успешно са постигнали сериозен ръст на продажбите. През 2015 г. например деветдесет процента от новите електромобили са продадени в шест държави — членки на ЕС: Дания, Франция, Германия, Швеция, Холандия и Обединеното кралство. Норвегия, за която вече споменахме, е начело в тази област и е добър пример за страна, която използва пълен пакет от стимули.

Една от най-ефективните мерки, изглежда, е субсидията за покупка, която прави цената на електромобилите сравнима с тази на традиционните коли. Други стимули са свързани с намалените разходи за притежаване — например намаляване на годишните данъци или безплатно зареждане, безплатно паркиране или използване на лентите за автобуси от електромобилите. Аз съм убеден, че това ще се случи и в България и колкото по-скоро, толкова по-добре", казва кандидатът за народен представител Владимир Миленков.

Заповядайте на Полигона в Благоевград на 6 юли от 18 до 21:00 часа, за да се възползвате от възможността да опознаете тези невероятни, 100% електрически модели!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//