Владимир Борачев е новият заместник-ректор на АУБ

снимка: АУБ

Владимир Борачев, завършил първия випуск на АУБ през 1995 г., е новият зам.-ректор „Институционално развитие” в Американския университет в България. Борачев поема поста от Сани Силвенноинен, който ще продължи кариерата си в САЩ. Назначението влиза в сила от 1 март 2013 г.

Борачев има богат опит в сферата на маркетинга, продажбите и управлението, придобит на десет ръководни позиции в две водещи международни компании. Преподава в Магистърската програма за ръководни кадри (EMBA) на АУБ, бил е член на Настоятелството на университета.

Борачев завършва АУБ през 1995 г. със специалност „Бизнес администрация” и след това се присъединява към екипа на „Ксерокс” в България. Малко по-късно той се записва в магистърска програма по бизнес администрация в IESE Business School, Барселона, която завършва през 1999 г. По време на престоя си в Испания е бил стажант в „Проктър и Гембъл”, работейки за една от най-известните марки на компанията.

През следващите шест години изгражда успешна международна кариера. По времето, когато напуска „Ксерокс” през 2005 г., той отговаря за развитието на серията продукти „Xerox Wide Format” в девет държави от Централна и Източна Европа, Азия и Северна Африка. След това се присъединява като директор продажби за България в екипа на "Ейвън Козметикс". Длъжността, която заема в козметичния гигант преди да прекрати корпоративната си кариера, е управляващ директор за България, Албания, Македония, Унгария, Сърбия и Черна Гора.

В допълнение към професионалните си задължения, през годините той също така разработва и провежда персонализирани програми за обучение на образователни и бизнес институции в България. Владимир е сертифициран коуч и член на Международната (ICF) и Българската коучинг федерации (ICF Bulgaria Chapter).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK