Ведат Хюсеин остава лидер на областното ръководство на ДПС

Депутатът Алиосман Имамов и новият стар областен лидер на ДПС Ведат Хюсеин, снимки: Infomreja.bg

Ведат Хюсеин е новият стар лидер на областното ръководство на ДПС. Днес той бе преизбран на деветата областна конференция на партията на Ахмед Доган в Пиринско.

В надпреварата за лидерския пост участваха двама кандидати - досегашният областен председател Ведат Хюсеин от гоцеделчевското село Буково, който има зад гърба си три лидерски мандата, и бившият председател на Младежката организация на ДПС Исмаил Джанджи от село Корница.

Присъстващите в залата 179 от поканените 181 делегати, за Ведат Хюсеин гласуваха 128 души, а за Исмаил Джинджи - 50 делегати. 

В голямата зала на Дома на културата в Гоце Делчев днес бе проведена деветата областна конференция на ДПС, която започна с химна на Република България и химна на Европейския съюз.

"Все повече се делим и противопоставяме и ако това продължи, сами ще си погубим партията. Всички обидени и разсърдени членове и симпатизанти на ДПС да преодолеят себе си и да се върнат в партията", призова в отчетния си доклат областният лидер Ведат Хюсеин.

Той бе категоричен, че в ДПС в момента текат оздравителни процеси и мрачните прогнози, че партията на Ахмед Доган се разпада са недействителни и откровени лъжи, произлизащи от средите на онези, на които им се иска да е така. 

Като досегашен председател на областото ръководство Ведат Хюсеин направи подробен анализ на последните парламентарни и местни избори, като заяви, че ДПС в областта въпреки трудните два вота е запазила своите политически позиции в управлението. 

Той призна загубата на изборите за общински кмет в Гърмен на техния кандидат Ахмед Башев, а като причина за това изтъкна, че отделни местни и общински лидери на местните избори заедно със структурите си са работили за другия кандидат Минка Капитанова. 

Малкото гласове и многото невалидни бюлетини на местните избори през 2015 г. и последните парламентарни избори Ведат Хюсеин обясни с неспазеното решение на Централния съвет на ДПС относно преференциите. 

"Някои кандидати за депутати, кметове и общински съветници въпреки решението се втурнаха да агитират избирателите да гласуват преференциално за тях, от което се получи и голямото объркване с хилядите недействителни бюлетини", заяви той. 

За пример Хюсеин посочи селата Туховища и Кочан в община Сатовча, където ДПС няма свои кметове. Там на местния вот ДПС получило 2 811 действителни бюлетини и 1 087 недействителни. 

За община Гърмен областният партиен лидер призна, че спадът на гласовете за ДПС е почти наполовина в сравнение с предишните избори и че там за първи път е била регистрирана такава висока избирателна активност. 

Да се мобилизира максимално електораът на ДПС в Благоевградска област, за да се запази единството в партията, да се изградят навсякъде щабове, да се обединят всички, за да се тушира недоволството сред членовете и симпатизантите, депутатите да започнат редовни срещи с общинските и местните ръководство, както и с избирателите на партията, призова още Ведат Хюсеин на конференцията преди да бъде проведен изборът. 

Той благодари на местните и общински ръководства и на структурите за отзивчивостта и разбирането при решаването на всички наболели проблеми и поиска прошка, ако в хода на работата му като областен лидер е обидил или пренебрегнал някого. 

В крайна сметка след направения таен избор делегатите на деватата областна конференция на ДПС гласуваха доверие на Ведат Хюсеин за нов мандат начело на партията. 

Гости на форума бяха съпредседателят на централното ръководство Мустафа Карадайъ, ловешкият депутат Джейхан Ибрямов, заместник-председателят на Народното събрание и зам.-председател на ДПС Алиосман Имамов, Айруш Хяджи, пиарът Велислава Кръстева, градоначалникът на община Белица Радослав Ревански, който е член на националното ръководство, както и кметове от ДПС в цялата област. 

Да поздравят ръководителите на ДПС и делегатите и да им пожелаят ползотворна и делова отчетно-изборна конференция в залата присъстваха и временно изпълняващият председател на общинската структура на ГЕРБ Димитър Гамишев, който прочете и връчи поздравителен адрес. 

Общинският лидер на БСП в Гоце Делчев Валери Сарандев благодари на областното и ръководство на ДПС за решението за трети пореден мандат да окажат подкрепа на БСП на местните избори. Сарандев заяви още, че сътрудничеството между БСП, ДПС и другите политически партии на територията на община Гоце Делчев е модел за успешното управление на общините в страната. 

Председателят на ОбС-Гоце Делчев Ангел Гераксиев, областният председател ан БЗНС "Народен съюз" Стоян Вакареев - общински съветник и изпълнителен директор на фабриката за производство на пластмасови изделия "Пиринпласт", с присъствието си в залата също изразиха подкрепа и уважение към делегатите и присъстващите депутати от ДПС на отчетно-изборната конференция.

 

Исмаил Джинджи, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Sabri Alish11:44 - 31.07.2023
Другите информационни медии трият коментарите за Якоруда. Явно властите окупирали града вече 20 години така нареждат. Жалко за това. Нищо няма да променят.В Якоруда никой не иска Беди, Карафеиз, Айша Х, Сабиха П.,Куцузо, Пачката, Джама, Кавалов, Хърльови и подлогите им. Есен на местните избори всички до един ще бъдат изметени. Тези управници са позор за града, обградиха се само с братовчеди, комшииски назначения и щуробаджанащина. Нищо не направиха за Якоруда , за 20 г управление..провал..дпс им би шута, но те още се надяват...всяко начало има и край..и вашият дойде..това ли е елита на Якоруда, които не знаят чужд език,които са неграмотни половината съветници,които не отвориха нито едно работно място за 20 години, които ви прогонена от Якоруда да се считате по чужбина на гурбет, а те тук си крадат и за тях чужбина е Общината..изберете нови хора, които са чисти и неопетнени, кадърни и честни, уважавани от хората, а не като тези крадливи мишки..които с крадени пари си купиха камиончета, джипове, коли, сватби на свинчета, екскурзии, вили...а не от заплатки
Въведете име...11:05 - 24.03.2016
Резултатът от купените дипломи е налице, а като се добавят и простотията, селянията и завистта се получава завършен кръг. В момента най-пропадналата и смърдяща на пот структура на дпс-то е на Корнишка територия, заради многото "висшисти", доктори и нереализирали се "лидери". Да излезнат пред хората и да кажат защо правят тайни срещи с герб, а и с представители на дост, а в същото време тръбят, че са голЕми дпс-ари. Не може да си сваляш гащите на тези и на онези, а да твърдиш, че си дпс-ар ! На такива като тях и този мустакли им викат политически ПРОСТИтутки !
До 12317:58 - 23.03.2016
http://ilindenpres.bg/1091-trus-v-dps-arif-mustakli-napusna-dps-obyavi-izbora-na-oblastniya-lider-vedat-hyusein-za-manipuliran
23423:01 - 22.03.2016
Как можаха да назначат за директор на корнишкото училище най- тъпия даскал? та той не знае къде се намира... Не трябваше ли на негово място да е по достоен човек? Като Тефик Уруч например? За това корница върви само назат, защото всеки си гледа само собствените интереси.... Тоя джинджито само мисли как да врътне някои тръгнал ми областен да става. Не трябва ли първо да спечели доверието на съселяните си.... Не ставаш мой човек. Следващата стъпка на корнишките "мозъце" е ДОСТ.... Приятен полет към дъното....

FACEBOOK

//