Валери Сарандев е новият областен лидер на БСП

Валери Сарандев е новият областен лидер на БСП, снимка: Infomreja.bg, архив

Служебният областен управител и заместник-кмет на община Гоце Делчев - Валери Сарандев, е новият лидер на БСП в Благоевградска област.

Той бе избран с мнозинство на проведения снощи Областен съвет на партийната организация.

Валери Сарандев, който е общински председател на БСП в Гоце Делчев, досега бе и заместник на областния лидер заедно с кмета на Кресна Николай Георгиев.  

Тези две политически длъжности бяха разкрити за пръв път при управлението на Юлиян Гошев. Гошев обаче подаде оставка и мястото му зае Николай Бошкилов, който на последните парламентарни избори бе избран за депутат в 44-то Народно събрание.

По устав обаче Бошкилов няма право като народен представител да бъде и областен лидер и след снощния форум мястото му зае Валери Сарандев.

В надпреварата за председателския пост в Областния съвет на БСП участваха още лидерът на червените в Банско Костадин Дурчов и новоизбраният общински председател в Благоевград - Любен Милев, но и двамата си направиха отвод в полза на Сарандев. 

За първи път социалистите избират своя председател в областта с пълно съгласие, без напрежение и разногласия. 

Сарандев предложи и ново ръководство на партията, което също бе подкрепено единодушно. Любен Милев става единият от заместниците на областния лидер, а вторият - Николай Георгиев, запазва длъжността си.  

За организационен секретар бе избрана лидерката на социалистите в Петрич Йорданка Атанасова. 

7-членното Изпълнително бюро допълват Костадин Дурчов, Емил Колевичин от Разлог и Снежана Атанасова от Сандански.

На областната конференция на социалистите присъстваха кметът на община Гоце Делчев и заместник-председател на БСП Владимир Москов, както и тримата народни представители на партията от Благоевградски избирателен район – Тома Томов, Богдан Боцев и Николай Бошкилов.

Новоизбраният председател на Областния съвет на БСП в Благоевград Валери Сарандев има дългогодишен партиен опит. Той е общински председател на БСП в Гоце Делчев, а от 2 години е заместник – председател на Областния съвет на партията в Благоевград, член е и на Националния съвет на БСП.

Възпитаник е на Школата на Министерство на вътрешните работи – Симеоново. Освен това е магистър по „Финанси и кредит“ от ВИИ „Карл Маркс“ - днес УНСС, и магистър по „Право“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Член е на Управителния съвет на Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ от 2008 г. до момента.

От 2001 г. е председател на Управителния съвет на Ловно-рибарско сдружение „Сокол“ - Гоце Делчев. На 26 май тази година той бе единодушно преизбран за нов 4-годишен мандат от наброяващите около 2000 членове на ЛРС „Сокол“. 

 

КОМЕНТАРИ

яя20:03 - 09.06.2017
Знае ли някой кой ще поеме кормилото на БСП Гоце Делчев?
ГошеТушев09:38 - 09.06.2017
Гоце, Яне, войводи- абе, тия да не са минали към ОМО-то??? Не, че има някаква разлика де, само питам.
Въведете име...16:33 - 07.06.2017
Честито и успех войводо Сарандев! Води ни по пътя на Гоце и Яне!
Л.Х.15:12 - 07.06.2017
Честито на Г-н Сарандев !!!

FACEBOOK

//