Валентин Златев: Новината днес е, че всъщност няма новина

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Той потвърди, че е извикан на разпит заради "Барселонагейт"

Новината днес е, че всъщност няма новина. Тя беше съобщена вчера от един сайт. Както казах, съм поканен да дам отговор като свидетел по едно отново нашумяло дело. Отговорих в рамките на своята информираност и своята компетентност. Надявам се да съм бил полезен.

Това заяви Валентин Златев след разпита му в Софийска градска прокуратура, цитиран от Dnes.bg.

Валентин Златев потвърди, че делото, по което е извикан, е "Барселонагейт".

"Тя е основно от средствата за масова информация", подчерта той по повод своята информираност по отношение на случая.

Попитан има ли неговият служител Александър Чаушев финансовата възможност сам да си купи къща, за която се твърди, че струва около 5 млн. евро, Златев отговори: "Не вярвайте никога на твърдения, първо. Второ, законът ми забранява да изнасям конкретна информация по актуално досъдебно производство, така че ще ви помоля да попитате компетентните органи."

Той отрече да знае подробности по "Барселонагейт", като уточни, че не е викан друг път на разпит по това дело. "Аз се явявам, не си обяснявам", каза още Златев.

"Пак ви казвам, не мога да изнасям информация, но не вярвайте на слухове. Забранено ми е по закон", заяви бизнесменът по повод на появилата се информация, че той е осигурил парите за купуването на къщата и дали е питан по време на разпита за това. Златев отбеляза, че с Чаушев не са си толкова близки, за да му споделя каквото и да било.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK