Валежи от дъжд и сняг на изток, временни разкъсвания на облачността на запад

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 1 и 6 градуса

Времето днес ще остане предимно облачно. В източната половина от страната ще има валежи, в повечето райони от сняг. Временни разкъсвания на облачността ще има над западните райони. Ще духа до умерен, в Източна България и временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София около 1°.

Над планините ще е предимно облачно, на места в масивите от Източна България ще превалява слаб сняг. Там по проходите ще има условия за навявания и преспи. Ще духа умерен и временно силен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 6°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, по северното крайбрежие дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-5°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще е около 3, по северното крайбрежие до 4 бала.

Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 51 мин. и залязва в 16 ч. 54 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 3 мин. Луната в София залязва в 5 ч. и 9 мин. и изгрява в 15 ч. и 9 мин. Фаза: три дни преди пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK