В Благоевград откриха фотоизложба „Далеч от Африка“

Снимки: Община Благоевград

Тя представя отблизо живота на деца в риск

Над 150 подбрани кадъра, вплитащи в себе си живота на деца в риск, пътя на тяхната социализация, обучението им на театрално изкуство, както и пейзажи от Африка, са подредени в Градска художествена галерия – Благоевград.

Фотоизложбата бе официално открита пред многобройна аудитория от ценители от самите автори Елена Панайотова и Атанас Кънев.

Експозицията може да бъде разгледана от жители и гости на областния център до 28 януари.

Фотоизложбата „Далеч от Африка“ представя дейността по програмата „Артисти за деца“. При реализирането на проекта са въвлечени 5000 деца и младежи в риск и 300 артисти от Африка и Европа, обучени от български екип в практиките на приложен театър.

Фототворбите отразяват процеса на творчески обучения и създаване на театрални фестивали върху местни легенди и приказки на брега на езерото Виктория в Кения.

В експозицията могат да бъдат видени и документални кадри от Кения и Занзибар.

Проектът е финансиран от НФ „Култура“ по програма „Социално ангажирани изкуства“.

Непосредствено след откриване на изложбата, в кино Cinemax в Благоевград, бе излъчен и филмът „Майка“, заснет по действителен случай и отразяващ живота и дейността в Африка по програмата „Артисти за деца“ на Елена Панайотова.

В препълнената кинозала зрителите проведоха и откровен разговор с Елена Панайотова, режисьора на филма Зорница София и актрисата в главната роля Дария Симеонова.

Филмът „Майка“ представя реалната история на една българка и нейната борба да превърне травмата си от невъзможността да има свои деца в триумф на един различен тип „родителство“.

Продукцията е включена в програмата на кино Cinemax и в следващите дни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK