В ареста остава обвиненият за убийството на приятелката си във Варна

Снимка: Infomreja.bg

Пред съда обвиняемият поиска да бъде пуснат под домашен арест

По искане на Окръжна прокуратура – Варна, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 39-годишния И.П. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за убийство - престъпление по чл. 115 от НК, съобщават от прокуратурата.

Жертва на тежкото престъпление, извършено в началото на месец януари 2023 година, станала млада жена от Варна, с която обвиняемият имал връзка. Тя била издирвана от органите на МВР по сигнал на майка й за това, че била в неизвестност от 1 януари.

В хода на издирвателните действия са събрани достатъчно доказателства за това, че жената е станала жертва на тежко криминално престъпление. Извършено е претърсване в имота, обитаван от обвиняемия. Там е намерено тялото на младата жена, скрито в неизползваема септична яма, добре прикрита с растителност.

На база събраните доказателства е направено обосновано предположение, че И.П. има съпричастност към случилото се. Той е задържан и привлечен като обвиняем за убийство.

Извършената съдебно-медицинска експертиза показала, че по тялото на жената има множество травматични увреждания, вероятно получени в резултат от нанесен й побой.

И.П. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. От днес той ще търпи най-тежката такава – „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна, подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax