Уволняват общински служители в Гоце Делечв

Ангел Башов, на снимката долу: Джалил Бошнак, снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg, архив

Членове на двете постоянни комиси към Общински съвет - Гоце Делчев – по младежта, образование, култура и вероизповедания с председател Джалил Бошнак и комисията по бюджет, финанси и европейски проекти, председателствана от Ангел Башов, проведоха днес свои заседания преди предстоящата сесия на местния парламент.

Съветниците обсъдиха касовото изпълнение на бюджета на Община Гоце Делчев за 2011 г., проектобюджета за настоящатата година, както и Стратегията за управление на общинската собственост за периода 2012-2015 г., която ще бъде гласувана на следващото заседание на Общинския съвет.

Дебатиран бе и въпросът с общата численост и промените в структурата на общинската администрация. По предварителна информация седем общински служители ще бъдат съкратени или уволнени поради несправяне със задълженията.

Преди седмица кметът Владимир Москов обяви, че съкращенията на длъжностни лица от кметска администрация нямат връзка с препоръчаното от финансовия министър Симеон Дянков намаляване на числения състав на общинарите по места. Решението градоначалникът взел след множество постъпили оплаквания от граждани за влошеното качество на обслужване в Община Гоце Делчев.

Владимир Москов допълни, че услугите за граждани ще бъдат улеснени с подсилване на най-натоварените звена. Ще бъде въведен и електронен регистър за подобряване качеството на административните услуги в кметството.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//