Условна присъда за трафикант на мигранти

Снимка: Infomreja.bg

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила при съда

Районен съд – Кюстендил, наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 4 години, както и „глоба“ в размер на 6 000 лв., по отношение на обвиняем направил опит да преведе през границата на страната, без разрешение на надлежните органи на властта, не през определените за целта места, група от 12 чужди граждани. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата, съобщават от съда.

И. И. - на 39 г., неосъждан, от община Батановци, област Перник, се признава за виновен в това, че на 09.09.2023 г. в района на с. Горбановци, обл.Кюстендил, е направил опит да преведе през границата на страната за Република Сърбия група от хора – 7 граждани на Сирия и 5 на Ирак, сред които двама непълнолетни, без разрешение на надлежните органи на властта и деянието е останало недовършено поради независещи от волята му причини.

Съдът определи по време на изпитателния срок спрямо обвиняемия да се прилагат възпитателни грижи от страна на полицейски служител към РУ – Перник, отговорен за района, в който попада местоживеенето на обвиняемия И. И.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила при съда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK