Учител удари родител с пергел по главата в училището в Рибново

Снимка: Infomreja.bg

Случаят станал в час по физика и астрономия в 8-и клас

Училището в село Рибново започна втория срок с неприятен инцидент.

Случаят станал в час по физика и астрономия в 8-и клас. Работата в часа била прекъсната от силен удар по един от чиновете и шум от съборен стол. Учителят Феим Таламанов отишъл до последните чинове, откъдето дошъл шумът. Той твърди, че само се е скарал на учениците, повишавайки тон. После класът се успокоил и работата продължила.

Същия ден по този предмет учениците имали два последователни часа. По време на втория час на учителя позвънил Мустафа Уланов - баща на един от учениците, с въпрос защо е стресирал сина му. Малко по-късно бащата пристигнал в училището, за да прибере разстроеното момче.

Пред ИНФОМРЕЖА Мустафа Уланов разказа, че синът му се е обадил по телефона и му се е оплакал от отношението на учителя към него, „хванал го за пазвите и го бутнал на чина“, без да е виновен. Уланов твърди, че има запис на камерата в кабинета, на която това е документирано.

Вече в училището, бащата обвинил учителя, че е стресирал сина му, и го заплашил, че ще подаде жалба. „Тогава учителят започна да ме дърпа и да повтаря, че ще му взема хляба. В това време детето ми плачеше“, твърди Уланов.

Версията на учителя е съвсем друга: „Извика ме в коридора и започна да ме налага с юмруци. Обиждаше ме и ме псуваше.“ Според учителя бащата го е обвинявал за тройката на сина си по предмета, умишлено го бил подценявал.

Разпрата продължава в дирекцията, където бащата отишъл заедно със сина си, за да подаде жалба. В момента там бил само заместник – директорът. След малко дошъл и учителят. Заместник – директорът застанал между двамата, но учителят успял да ударил родителя с дървен пергел по главата.

„Започна да тече кръв. Прилоша ми. Отидох при личния лекар и по негов съвет – в Спешното отделение в Гоце Делчев. Извикаха хирург. Оказа се, че имам 8-сантиметрова рана. Шиха ми главата“, разказва Уланов. Той вече е изпратил жалба до РУ Полиция, МОН, РУО - Благоевград , и ръководството на СУ „Й. Йовков“ – Рибново. Смята да търси правата си и в съда.

Учителят Таламанов също ще се отнесе към съда.

Каква е позицията на директора на училището в Рибново Манчо Джуркин? „И двамата са виновни. Учителят е с дългогодишна практика, трябвало е да се въздържи. Сега най-важното е да успокоим децата. Психолози вече работят с тях“, казва той.

Междувременно в редакцията се обади родител на три деца в училището, който пожела да остане анонимен. Според него учителят Таламанов често си позволява да обижда децата. „Поведението му е нетърпимо“, твърди той.

В края на краищата съдът ще каже своята дума. Каква ще бъде тя, читателите на ИНФОМРЕЖА ще научат своевременно.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK