Училището в Хаджидимово бе представено на национален форум

Снимки: личен архив

Преподавателят Заприна Глушкова взе участие в Десетата национална конференция "Насърчаване на четенето"

От творческо участие в Десетата национална конференции „Насърчаване на четенето“ се завърна Заприна Глушкова - преподавател по български език и литература в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово. Гимназията бе единственото училище от община Хаджидимово, поканено за участие във форума.

Организатор на събитието, което се проведе в град Пловдив, бе Център за развитие на човешките ресурси – Национална агенция по програма „Еразъм+“.

Участниците представиха свои добри практики, които прилагат в работата си и за които смятат, че са иновативни. В трите работни дни 85 учители, библиотекари, читалищни служители, ръководители на институции обмениха опит, създадоха партньорства, дискутираха по темата: „ Съхранените думи в книгите и четенето“.

СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, за поредна година беше представено от преподавателя Заприна Глушкова с практиката „Читателят живее хиляди животи“.

Част от нейните материали са публикувани в сборниците, които ежегодно запознават широката аудитория с добрите практики, насърчаващи четенето в България и по света.

След събитието г-жа Глушкова сподели: „Щастлива съм, че съм измежду класираните участници за участие в конференцията. Тук имам възможност да споделя опит с колеги от цяла България - познати и непознати. Темата на тазгодишното издание на е актуална, тъй като съобразно ситуацията, в която се намира човечеството през последната година и половина, се наложи да общуваме с учениците асинхронно и синхронно.

„Съхранените думи” е подходяща и ползотворна практика във виртуалното пространство. Чрез “съхраняване” учениците не само обменят информация за нещо, а и общуват пълноценно, учат се да си помагат и да бъдат полезни на другите. С помощта на книгата децата повишават четивната си грамотност и разширяват светогледа си. Поради тези причина трябва да ги насърчаваме да четат.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK