Ученически автобус катастрофира в Рибново

снимка: infomreja.bg, архив

Училището в Рибново вчера остана без децата от съседното село Осиково, които не можаха да се придвижат до учебното заведение заради катастрофиралия рано сутринта ученически автобус.

Непочистеният и неопесъчен от новата около 20-сантиметрова снежна покривка входен път за гърменското село Рибново стана причина водачът Мустафа Люманков да не овладее управлението и автобусът на заден ход се забил в една от къщите до пътя.

Вследствие на произшествието Люманков е със счупена ръка, а автомобилът е със значителни материални щети.

В селото се говори, че вечерта преди инцидента шофьорът до късно бил в кръчмата на Фейзи Арнаутски в Рибново и изпил солидно количество алкохол, което освен усложнената пътна обстановка също оказало влияние за инцидента.

По щастлива случайност в автобуса не е имало деца.

Учудващ е фактът, че вместо да бъдат сигнализирани полицаи от КАТ – Пътна полиция в Гоце Делчев, които да вземат проба за алкохол на Люманков с дрегер, местният полицай Хайредин Кунев заедно с кмета на Рибново Феим Иса съставили протокол и така прикрили пътно-транспортното произшествие, коментират възмутени жители на Рибново, станали свидетели на инцидента.

Повечето от родителите на децата от Осиково, които учат в село Рибново, са поискали незабавното отстраняване на шофьора Люманков. Заканите им са, че ще заведат дела срещу кметовете на Рибново и община Гърмен – Феим Иса и Ахмед Башев, заради риска, на който са изложени децата им и заради непочистения път, въпреки че се знае, че всяка сутрин по него се придвижват ученици.

Въпросният стръмен и опасен за автомобили и пешеходци път се поддържа официално от фирмата на племенника на Ахмед Башев – Исмаил Арнаутски, твърдят запознати. Според тях обаче в действителност фирмата е на кмета на Гърмен, който се крие зад името на племенника си.

Местни жители споделят, че от 3-4 седмици пътищата не са чистени въобще, въпреки че за тази цел в бюждета са заложени 70 000 лв.

Мустафа Люманков има зад гърба си и друга тежка катастрофа. Той е излежал присъда в затвора в Бобов дол за причинено пътно-транспортно произшествие под въздействието на алкохол, вследствие на което е оставил осакатен за цял живот човек.

 

КОМЕНТАРИ

ванката15:43 - 02.03.2012
шофьора наистина не е виновен,виновни са тези който опесъчават,защото са манолета и са недосегаеми.Същата сутрин до 9 часа въобще никакви ги нямаше, те самите заявават , че опесъчават когато им е кеф.Този който трябва да ги контролира ги покровителства, защото фирмите са негови
Шона14:35 - 02.03.2012
Не знам за какво упрекваме непрекъснато държавата та поместа държавата са кметовете велможи като Башев , Мименов , Феим Иса идрути техноподобни величия които именно нарушават законите създадени от държавата за хората . Изброените трима не смятат България за тяхна държава затова и не спазват законите и подтикват непрекъснато хората към беззакония .
hfhyj13:44 - 02.03.2012
пияни шофьори бивши пандизджии возят деца на училище. корумпиран кмет дава снегопочистване на собствената си фирма мвр служител бърза да замаже случая с някакъв тъп протокол еее тая държава никога няма да се оправи а това тъпо племе ще продължи да рине лайна и да прави швирки по гръцко...
ram12:57 - 02.03.2012
еи тоя полицай кунев до кога ще прикрива далавери на башев мамицата им и надвамата

FACEBOOK