Убитият „нотариус“ в София заплашвал магистрати

Снимка: Infomreja.bg

Убийството е станало пред свидетели

Мартин Божанов - Нотариуса бе застрелян вчера в столичния квартал Горна Баня, в затворен комплекс на територията на бившите дипломатически тенис кортове.

Убийството е станало пред свидетели - има противоречива информация дали пред съпругата или пред майката на Божанов, която е на 68 години. На място са присъствали и двете му деца - едното е бебе, а другото на 4 години.

Пред журналисти вчера късно вечерта градският прокурор на София Илияна Кирилова потвърждава, че жертвата е била "интересна" назад във времето, покрай делото "Крашевски" - дело срещу нотариуса Крашевски за измами, папката, по която изчезна мистериозно от зала в съда в обедната почивка. Нотариусът Слави Крашевски стана първият нотариус, осъден в България през далечната 2004 г.

Кирилова посочва обаче, че в СГП има сигнали от магистрати за заплахи от страна на Мартин Божанов, пише news.bg.

Илияна Кирилова посочва, цитирана от БГНЕС че: По делото се работи, разпитват се свидетели, установяват се и други неща. Това, което мога да кажа, е, че ще видя на какъв етап е делото, но знам, че се работи усилено, включително и за имотни измами.

Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че ще бъде започнато досъдебно производство за убийство.

Главният секретар на МВР комисар Живко призова гражданите, които разполагат с някаква информация, да съдействат на разследващите.

По първоначални данни на разследващите става дума за изстрели с огнестрелно оръжие, попаднали в тялото и вероятно в главата на жертвата.

Бойко Станкушев от АКФ, в чието разследване за обвиненията срещу ресторантьора Веселин Денков, Мартин Божанов е главно действащо лице коментира в студиото на Нова телевизия, че явно убийството е извършено бързо, т.е. екзекуторите, макар и професионалисти, са бързали, тъй като има свидетели, а самото покушение е извършено в населено място, не в планината и не на къра. В АКФ разполагат с информация за много измамени по схемите на Мартин Божанов, познават и лично някои от тях. Бойко Станкушев даде пример с апетитни имоти в центъра на София, а единият от тях и с открита подслушвателна апаратура. Интересното е, че този имот се е намирал в близост до Съдебната палата.

Схемата на придобиване е да се използват имоти, чийто собственици живеят в чужбина. Чрез прехвърляне и верига имотът се придобива по схемата на "добросъвестен приобретател".

Освен това Бойко Станкушев свидетелства, че в АКФ са получили предупреждения да не се занимават със случая - от "не един главен прокурор". Схемите на Божанов разследващите журналисти са проследили до най-високо ниво - в съдебната система и до партийни лидери.

По-конкретно Станкушев каза, че има информация за свързаност на съпругите на Божанов и бившия главен прокурор Иван Гешев. Освен това съпругата на Божанов е била служител на ГДБОП, назначена с конкурс и служила по времето на настоящия министър Калин Стоянов като шеф на ГДБОП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK