Търси се кандидат-кмет на Благоевград! Трети отказ за БСП. И Кимчев каза "не"

снимка: Община Благоевград, архив

Популярният благоевградски актьор и певец Николай Кимчев е третият поканен от местната организация на БСП да се включи в кметската надпревара тази есен.

Предложението към бившия директор на Драматичен театър "Никола Вапцаров" е отправено от лидерите на общинската и областната организация - д-р Владимир Пандев и Юлиян Гошев, още преди около седмица. Кимчев обаче отказал.

Днес по обяд партийното ръководство е направило последен опит да преговаря с актьора, но и той не се е увенчал с успех.

"Няма да се кандидатирам за кмет. Не отричам, че симпатизирам на лявата идея, но моята професия и призвание е да съм актьор. Сцената е моят живот", категоричен бе пред ИНФОМРЕЖА Николай Кимчев.

Местните социалисти вече претърпяха провал с двамата си фаворити за кметските избори. Те залагаха най-много на бившия градоначалник Костадин Паскалев, когото определяха като най-успешния кандидат в надпреварата срещу настоящия градоначалник Атанас Камбитов, вече получил подкрепата на ГЕРБ за втори мандат. 

Паскалев, който имаше най-много номинации в своя полза, обаче изненадващо заяви, че се отказва от битката за кмет на Благоевград, тъй като дал такова обещание преди 4 години.

Не проработи и резервният вариант на БСП - да издигне кандидатурата на ректора на ЮЗУ "Неофит Рилски" проф. Иван Мирчев, който също получи много номинации за кандидат-кмет на Благоевград.

"Благодаря на всички, които са обсъждали възможността да бъда номиниран за кмет на Благоевград. Личните и обществените ми приоритети обаче в следващите няколко години ще бъдат свързани с висшето образование и науката", заяви в свое изявление до медиите проф. Мирчев.

Така, общинската организация на БСП продължава да си търси кандидат-кмет за местния вот наесен.

Везните засега натежават към общинските съветници Милан Богдански и Николай Бошкилов. Сред спряганите са и Красимир Божурски и Александър Сандев.

Иначе с номинации са още Владимир Пандев, Емил Костадинов, Екатерина Чакалска, Йорданка Слатинска, Влади Ценков, Златко Златев, Асен Балабанов, Крум Палапулов, Николай Шушков, Георги Ганджов, Сашо Въжаров и Илия Петров.

Немалко социалисти обаче са на мнение, че в битката трябва да се включи лидерът Владимир Пандев, тъй като именно той трябва да поеме политическа отговорност за представянето на левицата на кметските избори в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

СМЯХ15:05 - 25.06.2015
ТОВА,АКО Е ИСТИНА ГОВОРИ,ЧЕ БСП Е ПРЕД ЗАКРИВАНЕ!НАЙ-ГОЛЯМИЯ СЕЛЯКПРОСТАК И ПИЯНИЦА ОТ МАХАЛА ОРАНОВО НА СЕЛО СИМИТЛИ-КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД!!!УЖАС!!!ДОКЪДЕ СТИГНАХА ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ-КОСТАДИНОВ,САНДЕВ,БАЛАБАНКИ.... ВЕЧНИТЕ КАНДИДАТИ И ВИНАГИ ПРОВАЛИЛИ СЕ!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//