Трима съветници напускат „Зелената партия“ в благоевградския парламент

Андон Тодоров и Сашо Милчев, снимки: infomreja.bg, архив

Трима съветници напускат „Зелената партия“ в местния парламент в Благоевград. Бизнесменът и собственик на хотел "Бали" Андон Тодоров, Елена Атанасова - собственик на фирма "Аква лайн", и Крум Крумов, излизат от общата парламентарна група, сформирана от „Зелената партия“ на Сашо Милчев и „ОБТ – Български лейбъристи“ с местен лидер адвокат Албина Анева, и стават независими.

Така една от най-големите групи в Общинския съвет, съставена общо от 6-ма парламентаристи, остава с трима представители – Сашо Милчев, Албина Анева и най-младия съветник Гергана Муртова.

„Решението ни е продиктувано от несходство на идеите с председателя на „Зелената партия“ и искаме да излезем от сянката на тази политическа формация“, коментира пред ИНФОМРЕЖА Андон Тодоров, който обаче подчерта, че конфликт между тримата отцепници и Сашо Милчев няма.

Намеренията на Андон Тодоров, Елена Атанасова и Крум Крумов от Сдружение „Граждански съюз за нова България, които участваха на местните избори с листата на „Зелената партия“, са в най-скоро време да учредят ново сдружение „Общината на хората“.

„Излизайки от „Зелената партия“, не заставаме зад нито една друга политическа сила в Общинския съвет, единствената ни цел е да работим в полза на гражданите на Благоевград“, заяви Тодоров.

Тримата вече са депозирали заявление за напускане на партията до председателя на Общинския съвет Даниела Савеклиева, което ще бъде гласувано на утрешната сесия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK