Трима се самоубиха в Гоцеделчевско за седмица, четвърти бере душа след опит да се отрови

Иван Пандев, снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg, архив

Три самоубийства са станали в Гоцеделчевско само за седмица. Бившият военен Иван Пандев /на снимките/ сложи край на живота си с огнестрелно оръжие във вилата си в Ковачевица, в селата Кочан и Копривлен възрастен самотник и млад мъж се обесиха, а след опит за самоубийство със селскостопанска отрова 49-годишният Георги Неделчев бере душа в реанимация.

58-годишният бивш военен Иван Пандев от Гоце Делчев миналият ден се е прострелял с огнестрелно оръжие във вилата си в гърменското село Ковачевица, научи ИНФОМРЕЖА. От близо година Пандев живеел като отшелник във вилата си, прокуден от собственото си семейство и от бащината къща заради семейни скандали.

Предполага се, че бившият военен е посегнал на живота си заради задлъжнялост към фирми, банки и частни лица. Семейният бизнес на Пандев бил търговия с автобои и автобояжийска рабонилница. Запознати коментират, че отпреди две години покойният вече мъж, на чието име се води фирмата, бил отстранен от фамилния бизнес от синовете и съпругата му, тъй като започнал да злоупотребява често с алкохола и се поболял психически. 

През март тази година Иван Пандев претърпял животоспасяваща операция на главата и пред докторите и разследващите органи твърдял, че синът му счупил с железен прът черепа му, след като му направил забележка, че се е прикачил към неговия електромер и той въпреки че не живеел в къщата, бил принуден да плаща космически суми за изразходвана електроенергия. След направения оглед на трупа криминалистите от Гоце Делчев са категорични, че Иван Пандев се е самоубил с огнестрелно оръжие.

Другият случай на самоубийство за краткия период от време е станал в сатовчанското село Кочан. По изключително хладнокръвен начин е сложил край на живота си 51-годишният Пламен Заименов, който е семеен с две деца, едно внуче и стягал сватба на сина си за 15 декември, коментираха жители на Кочан, които допълниха, че и Пламен Заимов, както Иван Пандев, е злоупотребявал редовно с алкохола. На  два стола, качени на висока маса с поставена тежест върху тях, за да издържи тялото му, Заимов си направил примка и увиснал на нея в една от стаите в собствената си къща.

През същия период в хаджидимовското село Копривлен възрастният самотник дядо Стоян Стамов също решил да сложи край на самотата и мизерията, като приключил живота си на примката.

В реанимацията на болницата “Иван Скендеров" бере душа и четвъртият самоубиец - Георги Неделчев, който направил неуспешен опит да сложи край на живота си, като изпил голямо количество селскостопанска отрова БИ-58. Благодарение на  бързата реакция на негови близки и на докторите от гоцеделчевската болница, Неделчев е спасен. Не е известно какви поражения е нанесла силната отрова на оргнизма му, но лекарите са категорични, че животът му е вън от опасност.

 

КОМЕНТАРИ

22217:04 - 13.12.2011
До какво ли не го докарва човек проклетията на жените
111100:03 - 13.12.2011
Tova pokazva che jivota v Gocedelchevsko e mnogo truden!!!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK