Трима души загинаха при пожар в Созопол

снимка: Булфото

Трима души загинаха при пожар в стария град в Созопол тази нощ, съобщиха от полицията. Има съмнения за умишлен палеж, каза пред TV 7 вътрешният министър Цветан Цветанов.

Снощи в 23.40 часа е получен сигнал, че на ул. „Тюлен” 2 в дървена къща е избухнал пожар.

В резултат на пожара са загинали едно семейство - възрастен мъж, жена му, и дъщеря им.

По информация на bTV жертвите са Диана Георгиева и нейните възрастни родители. Оцелял е само съпругът й – Георги, който скочил от втория етаж на къщата.

Майката на Диана е била с инсулт и неподвижна на легло. Двамата синове на семейството не са били у дома при пожара.

Огънят обхванал втория етаж на къщата около полунощ. Екипи на пожарната са се отзовали веднага на подадения сигнал и са успели да изгасят пожара до към 3 часа.

Георги Георгиев е в шок от случилото се. Усетил миризма на нафта преди да избухнат пламъците. Смята, че става въпрос за умишлен палеж.

Съседите разказват, че преди повече от седмица е имало друг опит за палеж.

Семейството е от Добрич. Георгиеви имали малко заведение край морето.

Изгорялата къща в Созопол е собственост на Дарик имоти, заяви за БГНЕС Радосвет Радев, собственик и създатели на Дарик радио.

Моето предположение е, че палежът е умишлен, каза той. Преди 1-2 години имаше предхождащ опит за пожар, допълни той. Според него, палежът на къщи в Созопол е някаква нова мания, нещо като паленето на коли в София преди време. Къщата е паметник на културата от местно значение и ние имахме планове за нейното възстановяване в цялото й великолепие, каза Радев.

Той не може да си обясни такова варварство с трима загинали, което с нищо не оправдава извършителите. Екипи на Дарик радио от София и Бургас пътуват към мястото на инцидента, каза той. Къщата има застраховка и Радосвет Радев е категоричен, че тя ще бъде възстановена в предишния си вид. Въпросът е трагедията със загиналите хора. Те са били наематели на търговски принцип, от които собствениците са били много доволни от тях като наематели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//